Forskningen bakom våra test

Allt om våra intoleranstester
Vårt testForskning

Vi testar hår. Det är mer pricksäkert.

Till skillnad från blod och urinprov – där resultaten kan påverkas av din sista måltid, stress eller andra faktorer, påverkas inte hårtester av dessa saker och därför kan hår lagra information för längre tidsperioder. Vi använder denna information för att testa, och kan ge dig en bred bild av dina intoleranser och hälsa.

Hår är en utmärkt metod för att testa överkänslighet av flera anledningar:

  • Mindre invasivt – vi kräver bara ett fåtal hårstrån (test utan “intrång i kroppen”, jämfört med t.ex. blodprov).
  • Test för flera markörer samtidigt – blodprover kan oftast bara testa för ett litet urval av objekt, medan vi kan testa mot 750 olika ämnen.
  • Snabbare – testet är snabbt och effektivt, och har en väsentligt mycket snabbare process än blodprov avseende hanteringen.
  • Försämras inte – när ett blod eller urinprov har tagits, börjar det direkt att försämras. Håret lagrar information som inte påverkas av yttre föroreningar.
  • Kostnadseffektivt – på grund av alla dessa skäl, är hårtest mycket billigare än blodprov och tillåter oss att passera besparingarna till våra kunder i form av extremt konkurrenskraftiga priser :).

Intoleranstest

Vi testar ditt hårprov mot 750 olika livsmedel och icke-livsmedel, för att se vad som kan vara det som orsakar dig problem.

Näringsämnestest

Här tittar vi på testet för att se vilka viktiga näringsämnen som du har brist eller obalans av (totalt 80 näringsämnen).

Varför bör jag testa mig?

Mängden människor som lider av matintoleranser ökar. Flera rapporter visar att t.ex. upp till hälften av USAs befolkning kan vara påverkad av en intolerans. Symtom från detta kan ge fysiska obehag och skapa besvär, vilket har inverkan på en persons mentala hälsa, och kan i många fall hindra dem från att leva ett normalt liv.
Att få en korrekt diagnos av den bakomliggande orsaken kan vara en ständig kamp. De flesta tester är för närvarande begränsade till endast livsmedel, men mer ofta än inte, kan de faktiska allergenerna vara relaterat till de kemikalier som används för att bearbeta vår dagliga mat (vi testar för de flesta E-ämnen).

Vanliga symptom

Vanligt förekommande symptom omfattar magbesvär, obehag såsom känsla av uppsvälldhet, överflödig gas och även diarré, samt trötthet, huvudvärk och hudirritationer såsom eksem. Våra tester är baserade på ett brett utbud av cirka 750 ämnen inklusive mat och icke-livsmedel. Det är viktigt att identifiera de ämnen som du inte tål och som orsakar besvär.
Du kan sedan vidta åtgärder för att förändra din kost eller undvika situationer där vissa kemikalier är vanligt förekommande. Många tror de är glutenintoleranta eller laktosintoleranta, men efter att ha testat, är det ett annat ämne som orsakar problemen.

Vad vi testar

Vi testar hår och kan baserat på bioresonance / hårmineral-analys utforma en fullständig rapport över dina intoleranser och vilka ämnen som kan påverka dig negativt. Detta görs med ett fåtal hårstrån.

Hårtester används idag inom många yrken för narkotika och alkoholtester. På grund av hårets förmåga att lagra information, är det idealiskt för att kontrollera intoleranser och näringsbrist. 

Intoleranser är vanligt.

Vårt test har löpande utvecklats och förbättrats i över 30 år. Vi anser att vi har den högsta precisionen som går att uppnå, för ett “non-IgE mediated scientific test” världen över. Nedan finns underlag som förklarar varför vi anser detta.

Utrustning

Vi utför testerna i England (HDL International Ltd), på en “registrerad class 11a medical device” i enlighet med ISO EN 13485. Annan medicinsk utrustning innefattar “Class 11 level x-ray machines, ultrasound equipment & radiology equipment”. 

Användande av tekniken

Samma typ av utrustning används av kinesiska sjukhus, det ryska rymdprogrammet, över 7.000 praktiker i Tyskland, Österrike och Schweiz. Liknande utrustning används även av världseliten inom olika sporter såsom t.ex. skidåkning för att maximera utfallet hos lag/åkare.

Hårtest generellt

Hårtester upptäcktes för över 25 år sedan, då studier visade att hår var som en “videobandspelare”, som var både stabilt/pålitligt och samtidigt kontinuerligt lagrade data över tid in i håret. Hårtester används idag kontinuerligt vid drogtester, medicin, närings- och mineralanalyser samt hormonprovning.

Forskare ser håranalysområdet som extremt spännande, eftersom det fortfarande finns mycket kvar att forska kring. Detta i kombinationen med hårets egenskaper, som gör att provernas datalagringsperiod är väsentligt mycket längre än t.ex. blod och urin. Dessutom är testet “non-invasivt”, dvs testet kan tas utanpå kroppen, vilket gör att många fler kommer att ha råd med testet.

Nylig utveckling inom området visar att hår-analys idag görs även inom t.ex. IVF-behandlingar.

VÅRT TEST

Testet som vi använder har kontinuerligt utvecklats sedan över 30 år. För närvarande har vi gjort men än 400.000 tester i över 26 länder runtom i världen (med bas i UK).

Håranalys är godkänt världen över, inklusive FDA godkänt (Food and Drug Administration i USA). Hårtestning ses idag som en riktig “utmanare” till det hederliga blodprovet pga dess fördelar.

Forskningen kring “bioresonance therapy”

Forskningshistoriken inom denna nischteknologi kan härledas till 1923 och det arbete den ryska vetenskapsmannen Alexander Gurwitsch gjorde.

Läs mer här.

Trots att forskningen fortsatte, så kom nästa genombrott först på 1970-talet genom den tyska medicindoktorn Dr Franz Morrell.

Användandet av denna teknologi och forskning fortsätter och blir bättre år för år. Under rubriken “Ytterligare referenser”, finns några av de senaste studierna och forskningsrapporterna inom teknologin samt underlag kring ökningen av intoleranser och allergier globalt.

Läs mer här.

Ytterligare referenser

The worldwide increase in allergies and intolerances: Läs mer.
The link between diet and allergies: Läs mer.
Biophysics and biochemistry: Läs mer.
Patterns of consumerism: Läs mer.

Testa själv. Beställ online idag.