Hårmineralanalys och bioresonansterapi

Hårmineralanalys är till viss del relaterat till begreppet bioresonansterapi (engelska: bioresonance therapy). Bioresonans använder sig av elektromagnetiska vågor och mönster för att upptäcka och rätta till fysiologiska störningar. Elektromagnetiska frekvensmönster omger alla ämnen och celler i kroppen, och varje frekvensmönster är unikt för det specifika ämnet. Enkelt förklarat så läser en “bioresonansmaskin” in kroppens reaktion och eventuella motstånd på olika ämnen genom frekvensmönstret, och justerar frekvensen för att behandla problem i kroppen.

I denna artikel ska vi gå igenom:

Hårmineralanalys och bioresonansterapi

Näringsterapeuter, tandläkare, veterinärer och läkare erbjuder ofta båda dessa metoder för att upptäcka och behandla överkänsligheter och intoleranser i kroppen. Gemensamt för hårmineralanalys och bioresonansterapi är till exempel:

  • Behandling och test är helt smärtfria och icke-invasiva / noninvasiva (läs om skillnaden här)
  • Båda är relativt nya och omdebatterade forskningsrön inom näringslära och screeningverktyg för intoleranser och allergier i kroppen
  • Båda används normalt som komplement till mer traditionella tester och behandlingar för ett mer balanserat tillvägagångssätt
  • Metoderna kan användas på både människor och djur

Intoleranstest och bioresonansterapi på djur

Att kosten har stor inverkan på vår hälsa är det ingen som motsäger. Både vilda och domesticerade djur (husdjur) påverkas så klart också av kosten. Den naturliga och organiska kost som vilda djur får i sig är svår att exakt återskapa hos våra husdjur. Precis som människor kan till exempel hundar överleva på en ganska varierad och mer eller mindre hälsosam kost. Ett hårmineraltest för husdjur kan vara ett bra sätt för att få information om din hund eller katt visar tecken på matintolerans.

Vårt intoleranstest för djur (ibland felaktigt benämnt allergitest djur) mäter 30 av de vanligaste ämnena som hittas i den hund- och kattmat som finns i de flesta livsmedelsbutiker. Några av ämnena är korn, majsmjöl, gluten, råg, soja, vete, hirs, fläsk, ägg och lax. Precis som hårmineraltestet som används på människor, är allt som krävs några hårstrån från din hund eller katt. Du behöver inte vänta på något testkit eller någon utrustning, utan du skickar helt enkelt in hårstråna i ett kuvert till oss och får testresultatet skickat på e-post så fort analysen av hårstråna är färdig.

När intoleranstest och håranalys kan hjälpa ditt djur

Om din katt eller hund verkar lida av besvär som du misstänker kan bero på kosten, kan det alltså vara värt att göra ett intoleranstest för ditt husdjur. Vi rekommenderar alltid att rådgöra med veterinär om du är det minsta osäker på ditt husdjurs diet eller välmående, innan du gör några större koständringar utifrån intoleranstestet.

Även bioresonansterapi används flitigt på djur. I Tyskland, där behandlingsmetoden grundades på 70-talet, uppskattas ungefär 800 veterinärer använda metoden. Rent tekniskt är behandlingen mycket lik den som utförs på människor eftersom principen med elektromagnetiska fält fungerar likadant oavsett ämnen. Några skillnader har dock införts av rent praktiska skäl, till exempel kring mobilitet.

Håranalys i Stockholm och övriga Sverige

Intoleranstest används av alltfler näringsterapeuter i Sverige, både på människor och djur. Det är som sagt framför allt i Tyskland som metoden fått fäste på riktigt, men utvecklingen i Sverige går stadigt framåt.

Huruvida det är bäst att besöka en näringsterapeut eller använda vår hårmineralanalys online beror helt på din situation. Att göra vårt hårmineraltest online från ditt hem har fördelen att det är billigare och enklare om du specifikt är ute efter att få information om eventuella intoleranser i din kropp. Att träffa en legitimerad terapeut är naturligtvis positivt om du känner att du vill diskutera och bolla idéer.

I dagsläget finns det alltså stora möjligheter att göra intoleranstest genom håranalys i framför allt Stockholm, men också på flera andra orter i Sverige. Och så klart online på intoleranstest.se. I takt med att forskningen går framåt och fler får upp ögonen för hårmineraltestets fördelar kan man gissa att det snart poppar upp fler kliniker som erbjuder denna typ intoleranstester.

Fråga mig om kost eller hälsa

kontakt

Funderar du på något kring din hälsa, kost eller om våra test? Ställ din fråga här.

Läs även:

Födoämnesallergi

Födoämnesallergi

Skillnad mellan allergi och intolerans Orden allergi och intolerans används ibland felaktigt som synonymer. I själva verket är de olika saker, men gemensamt är att symtomen ofta är likartade och att kroppen på ett eller annat sätt inte kan hantera ett visst ämne på...

Intoleranstest på hår – hur fungerar det?

Intoleranstest på hår – hur fungerar det?

Att göra justeringar i dieten kan ge mirakulösa effekter på din kropp och ditt välbefinnande, det är det inget tvivel om. Men det är svårt att anpassa kosten utan någon grund. Ett intoleranstest är en bra start eftersom det visar vilka ämnen du potentiellt kan vara...

Hårmineralanalysens vara och icke vara

Hårmineralanalysens vara och icke vara

En hårmineralanalys kan utföras i olika syften och på olika platser. Vår hårmineralanalys utförs helt och hållet online hemifrån, men det finns också kliniker i Stockholm och övriga Sverige som utför analyser av hår. Gemensamt för i princip alla dessa analyser och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *